noin 40 kpl

100 g manteleita, saksanpähkinäitä tai muita lempipähkinöitäsi
1 sitruunan raastettu kuori
runsas 1 dl juoksevaa tai sulatettua margariinia
1 dl rahkaa (kevyt)
2 dl Canderel-jauhetta
1 kananmuna
n. 4 dl tattarijauhoja
½ tl leivinjauhetta
¼ tl ruokasoodaa
¼ tl suolaa

Hakkaa pähkinät rouheeksi veitsellä. Pese sitruuna ja raasta uloin kerros pienireikäisellä raastimella. Sekoita yhteen margariini, Canderel-jauhe, rahka ja kananmuna. Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin.

Muotoile taikinasta neljä ohutta rullaa pellin lyhyen sivun mittaisiksi. Laita rullat pellille ja paina kämmenellä hieman litteäksi. Paista pitkot keskellä uunia 180–200 asteessa noin 15 min. Anna jäähtyä 15 min ja leikkaa sen jälkeen pitkoista vinoja viipaleita. Laske lämpö 150 asteeseen, laita korput takaisin pellille leikkauspinta ylöspäin ja paista edelleen 10–15 min. Anna jäähtyä.

Nauti kahvin, teen tai kaakaon kanssa. Ihanaa!