n. 20 hengelle
POHJA
1 muna
runsas 1 dl Canderelia
100 g margariinia
1 tl ruokasoodaa
3 dl ohrajauhoja
1 dl kaurahiutaleita
Vatkaa muna ja Canderel. Sulata margariini ja lisää se munasokerivaahtoon vatkaten. Sekoita ohrajauhot, kaurahiutaleet ja ruokasooda. Lisää seokseen ja sekoita hyvin.
Painele pohjataikina rengasvuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi (rengasvuoan pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperi) ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Jäähdytä pohja hyvin.
TÄYTE
4 dl kuohukermaa
400 g tuorejuustoa (esim. Valio Viola maustamaton)
n. 1 l mansikoita
7 - 8 liivatetta
n. 0,5 dl sitruunamehua
Canderelia oman maun mukaan
Laita liivatteet kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Vatkaa kerma ja soseuta mansikat. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuusto tasaiseksi seokseksi. Lisää soseutetut mansikat.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota siihen liivatteet. Sekoita jäähtynyt liivateseos tuorejuustoseokseen. Makeuta tarpeen mukaan. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kakki jähmettymään jääkaappiin (muutama tunti riittää).
KUORRUTUS
n. 4 dl mansikoita
Canderelia maun mukaan
3 liivatetta
4 rkl sitruunamehua
Laita liivatteet kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Soseuta mansikat ja makeuta tarpeen mukaan. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota siihen liivatteet. Sekoita jäähtynyt liivateseos soseutettuihin mansikoihin. Tarkista makeus.
Kaada kuorrutus täytteen päälle ja anna olla jääkaapissa ainakin muutama tunti, mieluiten seuraavaan päivään.
Kommentit