n. 20 hengelle

 

POHJA

1 muna

runsas 1 dl Canderelia

100 g margariinia

1 tl ruokasoodaa

3 dl ohrajauhoja

1 dl kaurahiutaleita

 

Vatkaa muna ja Canderel. Sulata margariini ja lisää se munasokerivaahtoon vatkaten. Sekoita ohrajauhot, kaurahiutaleet ja ruokasooda. Lisää seokseen ja sekoita hyvin.

 

Painele pohjataikina rengasvuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi (rengasvuoan pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperi) ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Jäähdytä pohja hyvin.

 

TÄYTE

4 dl kuohukermaa

400 g tuorejuustoa (esim. Valio Viola maustamaton)

n. 1 l mansikoita

7 - 8 liivatetta

n. 0,5 dl sitruunamehua

Canderelia oman maun mukaan

 

Laita liivatteet kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Vatkaa kerma ja soseuta mansikat. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuusto tasaiseksi seokseksi. Lisää soseutetut mansikat.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota siihen liivatteet. Sekoita jäähtynyt liivateseos tuorejuustoseokseen. Makeuta tarpeen mukaan. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kakki jähmettymään jääkaappiin (muutama tunti riittää).

 

KUORRUTUS

n. 4 dl mansikoita

Canderelia maun mukaan

3 liivatetta

4 rkl sitruunamehua

 

Laita liivatteet kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Soseuta mansikat ja makeuta tarpeen mukaan. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota siihen liivatteet. Sekoita jäähtynyt liivateseos soseutettuihin mansikoihin. Tarkista makeus.

Kaada kuorrutus täytteen päälle ja anna olla jääkaapissa ainakin muutama tunti, mieluiten seuraavaan päivään.