200 g sokeritonta suklaata
125 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
6 munaa
- 2 kokonaisena
- 4 keltuainen ja valkuainen eroteltuina
2 dl Canderelia
- 1 dl kokonaisiin muniin ja keltuaisiin
- 1 dl valkuaisiin
(2 rkl rommia, konjakkia tms.)
(appelsiinin kuori raastettuna)

1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka. Laita pohjalle leivinpaperi, voitele sekin.

2. Sulata suklaa mikrossa (varovasti!). Anna sitten voin sulaa lämmenneeseen suklaaseen.

3. Vatkaa 2 munaa ja 4 keltuaista ja 1 dl Canderelia. Sekoita sitten varovasti mukaan suklaavoiseos (ja rommi ja/tai appelsiinin kuori).

4. Vatkaa toisessa kulhossa 4 valkuaista vaahdoksi, lisää 1 dl Canderelia vähän kerrallaan. Vatkaa, kunnes vaahto on muotoiltavaa, mutta ei kovaa.

5. Sekoita lusikallinen valkuaista hyvin taikinaan, kääntele sitten loppu valkuainen varovasti mukaan.

6. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 30 min. Jäähdytä vuoassa ritilällä tms. Kumoa ja ota vuoka pois vasta juuri ennen tarjoilua. Tarjoa esim. marjojen kera.

 

Vinkki: Hyvää sokeritonta suklaata saa esim. Punnitse ja säästä -kaupoista. Plamilin "Cocoa 72 % No added sugar chocolate" toimii ainakin! Se on muuten makeutettu Xylitolilla!